Nederland Spelletjesland

ACTIVITEIT: NEDERLAND SPELLETJESLAND


Duur activiteit ± 3 uur

Prijs (vanaf 20 personen):

€ 15,00 per persoon


Nederlanders zijn gek op spelletjes. Zowel thuis als op de tv worden er veel spelletjes gespeeld. Dit arrangement heeft als uitgangspunt het Monopoly-spel. Alleen kan men dit keer geen straten kopen maar TV-spelletjesprogramma's. Alles staat in het teken van spelletjes.


De groep wordt in 3 teams verdeeld.


Het spel bestaat uit 3 rondes. Elke ronde begint met het spelen van Monopoly. Alle teams spelen tegelijk. Na het spelen van Monopoly gaan de teams gezamenlijk het volgende spel spelen, hierbij kan geld verdiend worden om in de volgende ronde weer TV-spelletjesprogramma's te kunnen kopen.


Ronde 1: Monopoly en "1 tegen 100"

Ronde 2: Monopoly en "Jongens tegen de meisjes" (teams tegen elkaar)

Ronde 3: Monopoly en "Biedronde"


De "Kans"-en "Algemene Fonds"kaarten van het monopolyspel kunnen gebruikt worden bij de andere spellen. In tegenstelling tot het gewone monopoly spel kan men hier geen hotels kopen, maar publiek. Ook maken we geen gebruik van geld maar elk team heeft een eigen pin-pas.


Als afsluiting spelen alle teams nog één ronde Monopoly om zo de laatste aankopen te doen, publiek te kopen, geld te innen van de tegenpartij enz. Na ongeveer 15 minuten spelen is het spel ten einde. Dan maken we de stand op en gaan we bekend maken welk team gewonnen heeft.