De etappe

DE ETAPPE


De Simac Ladies Tour is de meerdaagse wielerwedstrijd voor profwielrensters in Nederland. Sinds 2017 heeft deze etappekoers de WorldTour status gekregen. Voor de wedstrijden uit de Women's WorldTour worden de beste twintig ploegen van de UCI-ranglijst automatisch uitgenodigd, wat een nog grotere uitstraling van de Boels Ladies Tour zal bewerkstelligen. De komende 24e editie heeft plaats van dinsdag 30 augustus tot en met zondag 4 september 2022.


Het peloton bestaat uit 16 teams, 100 wielrensters waaronder de kersverse Europees kampioene Lorena Wiebes. Maar ook andere Nederlandse toppers zullen de strijd aangaan. Het zijn profwielrensters uit heel Europa, USA en Australiƫ. De bekende teams zoals Team Jumbo-Visma, Team SD Workx, Trek-Segafredo en Team DSM zullen aan de start verschijnen.


De etappe Gennep start om 12.00 uur op de Markt voor het stadhuis. Dit jaar bestaat de etappe uit 3 rondes. De eerste 1 rondes is ruim 62 km en start na de neutralisatie in Heijen, via de Stuwweg richting Nieuw Bergen naar Siebengewald. Vervolgens via Ottersum richting de Aaldonk naar Milsbeek, Middelaar en Mook. Om via Groesbeek en de Bredeweg weer terug te komen naar Gennep met de eerste doorkomst (rond 13.40 uur) over de finishlijn op de Niersbrug Nijmeegseweg. Deze ronde wordt 2x gereden. De 2e doorkomst over de finishlijn zal rond 15.00 uur zijn.


Vervolgens wordt er nog een kortere ronde gereden van ongeveer 16 km.

Deze gaat vanaf de Niersbrug richting Zandstraat, Hoofdstraat, links af Stiemensweg. Dan via de Siebengewaldseweg en Kleefseweg naar de Aaldonk om via de Rijksweg weer terug te keren naar de Nierbrug waar de finish is.


De finish zal rond de klok van 15.30 uur zijn. Daarna worden de wielrensters gehuldigd op het podium op de Markt (startplaats).


Klik hier voor routekaart.

Klik hier voor de uitgeschreven route.